Åbne haver 2019

Fynboerne inviterer til Åben Have
Så er det Fyn, der står for tur til at åbne haverne op. Det sker i weekenden d.11. og 12. maj fra kl. 10 – 17.
Det har været lidt af en udfordring af finde haver nok på Fyn. Vi har derfor tænkt lidt ud af boksen, så ud over at spørge et medlem, der endnu ikke har haft fornøjelsen af medlemmernes besøg, har vi spurgt et tidligere medlem samt en af dette medlems bekendte. Så her er der altså tale om 3 haver i henholdsvis Nyborg, Millinge og Snave, som en del af jer sandsynligvis ikke har set tidligere. Der vil også være mulighed for at lægge vejen forbi Bramstrup Gods, hvor der er marked fra kl. 10 - 15.
Søndag d. 12. maj er det henholdsvis Harndrup og Asperup/Båring, der åbner haverne. Denne dag kunne man f.eks. lægge vejen forbi Humlemagasinet, hvor vores reetablerede rhodosamling befinder sig.
Åbne haver lørdag d. 11 maj, kl 10 – 17:
Johnny Andreasen
Rosenlunden 15
5800 Nyborg
I 1986 blev haven omlagt til rhododendronhave med vægt på dværgarter fordelt på 5 bede. Som tiden er gået er græsplænen reduceret til et minimum, der i mellemtiden er blevet erstattet med flg. • En kumme med små surbundsplanter. • 3 tufabede med store blokke. • 6 kummer med tufa. • Bed med Cypripdium. • Stort granitbed. Et med en hel del ”heksekoste”. • Og selvfølgelig Rhododendron. • Envidere skyggenet til opformering.
Carsten Henriksen
Assensvej 285
5650 Millinge
Plantesamlerhave med skovbundsplanter fra hele verden, bla. trillium og cypripedium. Den svagt skrånende have er anlagt med snoede stier og udhuggede sten, der funger som vandreservoir til fuglene. Alle træer er opstammet og kaster skygge over planterne, dette er udnyttet til at dele haven op i rum med forskelligt vækstmedie. Alle bede er hævet.
Lars Volder
Pindskrog 19
Snave
5683 Haarby
På en ca. 2400 m2 skrående grund mod mose/eng byggede vi i 2007 hus, og har siden beplantet haven med mange specielle træer, buske og palmer, sammen med mange rhododendron.
Marked ved Bramstrup Gods
Bramstrup 1
Nr. Lyndelse
5792 Årslev
kl. 10-15.
For fjerde gang afholdes havemarkedet på Bramstrup. Både private og professionelle udstillere vil præsentere et stort udvalg af høj kvalitet inden for stauder, buske, træer, sommerblomster m.m. samt spiselige produkter. Der vil også være pynt og andet udstyr til haven. Find specialiteter til en god pris og få en snak med andre havefolk. Mulighed for rundvisning i den private have på Bramstrup.

Kaffe, kage og sandwich kan købes.
Entré 20 kr.
Åbne haver søndag d. 12 maj, kl 10 – 17:
Githa Larsen og Kurt Dinesen
Harndrup Skov 22
5463 Harndrup
Stor landbohave med mange rhododendron, arter og hybrider, spændende træer samt følgeplanter. 90 m2 stort skyggedrivhus til formering. Plantesalg.
Arne Lylover
Daadyrvænget 10
Båring Vig
5466 Asperup
Sommerhusgrund på godt 2500 m2, heraf ca. 1600 m2 have med japansk islæt. Den er hovedsageligt beplantet med rhododendronarter samt enkelte hybrider. I alt ca. 200 stk. iblandt følgeplanter som hosta, primula, lyng, acer m.v. Haven indeholder flere mindre søer og vandløb. Der er her rig mulighed for at spise sin medbragte med.
Bjarne Dinesen
Asperupgaard
Lærkestræde 2
5466 Asperup
Haven er på 23000m2 med en stor sø. Plantesamlingen består af 250 magnolia, både forårs- og sommerblomstrende og 400 rhododendron, mest arter – mange store, gamle planter.
Endvidere er der mere end 500 andre træer og buske, bl.a.et stort blomstrende duetræ (Davidia involucrata), tulipantræ (Liriodendron tulipifera), hjultræ (Trochodendron aralioides). 5 forskellige stewartia, historiske roser og vildroser, alpine planter, slyngplanter m.m. Alt sammen blandet med stedets oprindelige flora.
I forbindelse med Åben Have udstiller en række fynske kunstnere maleri, skulptur, grafik og keramik. Både i haven og indendørs.
Humlemagasinet
Rugårdsvej 51
5463 Harndrup
I slutningen af oktober 2018 flyttede vi vores rhododendronsamling i Vest fra Kolding Geografisk Have til Humlemagasinet. I Humlemagasinet står de i et samlet område, hvor det er nemmere at overskue samlingen i forhold til Geografisk Have. Vi er endnu ikke helt færdige med reetableringen, men vi er så langt, at den godt kan vises frem igen.
Vi håber, at mange af jer vil bruge denne weekend i selskab med os fynboer.

Vi undersøger i skrivende stund, om vi kan få nogle rabatter på de omkringliggende hoteller. Mere om det i et nyhedsbrev.
gogoanime