Havebesøg i Vendsyssel i pinsen 2018

Som tidligere annonceret i RhodoNyt bliver der i pinsen den 19. og 20. maj afholdt havearrangement i Vendsyssel.

For at tiltrække og tilgodese medlemmer i Syd - og Østdanmark, og for at styrke det sociale sammenhold i foreningen, har vi denne gang prøvet at arrangere havebesøgene over 2 dage med overnatning for dem der ønsker dette.

Vi har lavet en aftale med hotel Herman Bang i Frederikshavn med overnatning fra lørdag til søndag incl. aftensmad. Tilbudet og hvad det indeholder følger nederst. Der tilbydes også en 3dages model med 2 overnatninger. Der er feks. ikke langt til Skagen hvis man ønsker en tur dertil.

Vi foreslår at man starter om lørdagen med et besøg i den fantastisk flotte Brønderslev Rhododendronpark med dens 10.000 rhododendron fordelt på 130 sorter. Der vil være rig lejlighed til at spise sin medbragte frokost her, eller i den næste besøgshave. Parken er beliggende Nørregade 41, 9700 Brønderslev

Herefter kører man nordpå, til den første medlemshave, ”Haven Skovly” uden for Sindal. Haven ejes af Vagn Krogholm og Bine Madsen og adressen er Skovlyvej 31, 9870 Sindal. Haven er en landbohave på ca 10.000 m2 omgivet af skov. En alsidig have med mange flotte Rhododendron i alt ca 600 stk; men også flere store staudebede. Der er salg af planter fra haven.

Efter besøget fortsættes ad hovedvejen mod Frederikshavn til byen Elling umiddelbart nord for Frederikshavn. Her ligger dagens sidste besøg, Karen Margrethe og Jørgen Andersens have. Haven der er ca 1000 m2 er en plantesamlerhave, med mange sjældne planter og ca. 170 forskellige Rhododendron, arter såvel som hybrider. Mindre plantesalg. Adressen er, Brorsonsvej 3, Elling 9900 Frederikshavn

Sidst på eftermiddagen køres ind til Frederikshavn for overnatning og middag kl 19.30.

Efter morgenmaden om søndagen kører vi til Bangsbo Botaniske Have der ligger tæt ved hotellet. Haven er en alsidig botanisk have med mange Rhododendron og ikke mindst det fantastiske spaltebed med dens 3.500 alpine planter. Haven er beliggende Dronning Margrethes vej 3, 9900 Frederikshavn.

Der er gratis adgang til alle haverne i programmet.

For de Sjællandske medlemmer der vælger flere overnatninger, kan man vælge at tage færgen til Gøteborg på hjemturen og besøge den spændende Botaniske Have i Gøteborg og slå et slag forbi Sofiero Rhododendronpark.

Vi håber mange medlemmer vil bakke op om arrangementet.

Tilbud fra Best Western hotel Herman Bang i Frederikshavn
Tordenskjoldsgade 3
9900 Frederikshavn
Tlf 98422166

Overnatning den 19.-21. maj 2018:

1 overnatning i delt dobbeltværelse inkl. 1 x aftensmeu ( 2 retter ) , stor morgenbuffet kr. 549,00 pr person. Tillæg enkeltværelse kr. 495,00

2 på toppen

 • 2 x overnatning i standard dobbeltværelse.
 • 2 x stor morgenbuffet.
 • 2 retters sæsonmenu i hotellets restaurant på ankomstdagen.
 • Fri kaffe under opholdet.
 • Ved ankomst får du udleveret hotellets egen lille ”turguide”med oplevelser i og omkring Skagen.
 • Vælg mellem:
  • Frokost på Pakhuset og entrebillet til Skagen Museum.
   eller
  • Frokost med ølsmagning på Skagen Bryghus.
   eller
  • 2 retters menu begge dage i hotellets Restaurant.

Pris pr. person kr. 990,00 i delt dobbeltværelse. Weekend og helligdagstillæg er inkluderet i prisen. Tillæg for enkeltværelse kr. 495,00

Det er op til den enkelte selv at booke arrangementet hos hotellet, nævn i kommer fra Rhododendronforeningen. Se i øvrigt hotellets hjemmeside.

Der anbefales hurtig bestilling da der er begrænsede antal værelser i Pinsen.

gogoanime