Vintermøde

Elbæk Efterskole, Elbækvej 53, 8700 Horsens
Lørdag, den 28. Januar

Program:

9:30Rundstykker til medbragt kaffe/the.
10:00Henrik Schmidt:
Min have i Bøtø.
En beretning om, hvordan man laver en Rhododendronhave på et sted hvor ingenting kan gro - undtagen græs og fyrretræer - hvordan man med håndkraft, spade og trillebør og enorme mængder spagnum, kan skabe et blomsterparadis under og mellem 90 år gamle fyrretræer. Om hvordan man i samme bed kan plante både arter og gamle hybrider og alligevel slippe godt fra det. Om hvordan azalea vildarter og farvestrålende hybrider kan være med til at skabe mangfoldighed og afveksling, og om hvordan en sådan have. På 25 år kan vokse og nu rumme 20 bede med 350 planter.
12:00Frokost og plantelotteri.
13:00Henrik Schmidt fortsætter:
De amerikanske azaleavildarter.
Kun få kender formentlig alle de amerikanske azalea vildarter, og kun ganske få har en komplet samling af dem. Er de nu noget at samle på, hvordan vokser de, kan de trives i Danmark og har de overhovedet interesse for medlemmerne af Rhododendronforeningen. De er i hvert fald kun sjældent genstand for opmærksomhed på vores møder og i vores blad.
Men hør nu, hvor spændende planter de egentlig er, om hvad der kan fortælles om deres opdagelse, deres voksesteder, og hvad krydsninger med dem kan føre til. De rummer en utrolig rigdom af farvevariationer og er bestemt værd at stifte bekendtskab med.
ca 14:30Efter foredraget vil vores formand Jens Holger Hansen orientere om hvad der sker i foreningen i fremtiden.
Derefter wienerbrød til den sidste kaffe/te.